Събота, 28 Февруари 2015 08:29

ОБЩИНА РАЗГРАД –„ МИНАЛО,НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ”

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Как участниците в 10-то Национално ученическо състезание по икономика виждат развитието на своята община?

        Учениците от ПГИ”Робер Шуман”от 12”а”клас”Митническа и данъчна   администрация”:Нурай Нуридинова, Алпай Октай, Ивайло Георгиев, Радослав Иванов, Жельо Янев и Димитър Сергеев с ръководител Искра Петкова и ментор ,възпитаник на гимназията, а сега отлична студентка в Стопанска академия гр.Свищов участваха в Национално състезание по публични финанси.

      Участниците бяха разпределени в отбори, които представляваха съответни общини и министерства. Четирима от участниците работиха по изготвянето на идеен проект за община Разград и двама бяха включени в отборите на Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта.

     Учениците от първия отбор представиха проект „Община Разград-минало,настояще и бъдеще”. Идеята на участниците е изграждане на еко–парк в местността „Чуката”. Предложението е изграждане на паметник със символите на града-девойката с делвата от Момина чешма,олицетворяваща древността на града.В проекта е залегнало и построяване на еко-сладкарница и ресторант в местността,а също и изграждане на спортни съоръжения за пързаляне,тъй като терена е подходящ.Предложението на учениците е и създаване на плантация за размножаване на кокичета ,тяхната беритба и предоставяне на фармацевтичната индустрия .

    Участниците поеха обещание пред журито да дарят разработения от тях идеен проект на кмета на общината,с очакванията той да бъде реализиран и Разград да се превърне в младежка сбъдната мечта.

    За творческите си умения и доказаните знания в областта на публичните финанси участниците вече са приети за студенти по първа желана от тях специалност в Стопанска Академия-гр.Свищов.

                                                                      Искра Петкова

Прочетена 1990 пъти Последно променена в Събота, 28 Февруари 2015 08:34