Прием след VII клас

Оценете
(11 гласа)

ПЛАН – ПРИЕМ СЛЕД VII клас

за учебната 2022 / 2023

 

 

ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ  „СТОПАНСКО УПРАВЛЕНИЕ И АДМИНИСТРАЦИЯ”

 

№1 Специалност „Митническа и данъчна администрация” с 5-годишен срок на обучение - дневна форма с разширено изучаване на английски език

 

Професия „Данъчен и митнически посредник“

 

Учениците усвояват знания в областта на митническото, международното и данъчното законодателство. Изучават процесите и процедурите в съответната митническа и данъчна администрация. Придобиват умения за съставяне, приемане, обработване и проверка на митнически и данъчни документи за събиране и отчитане на задължения и вземания.

Професията данъчен и митнически посредник има задължение  да обслужва и консултира физическите и юридическите лица, да приема обработва и съхранява митнически и данъчни документи.

РЕАЛИЗАЦИЯ

Успешно завършилите курса на обучениеимат широко поле на професионална реализация в областта на публичния сектор:  „Агенция митници”, НАП, НОИ и във всички останали области на държавния и на частния сектор в икономиката.

БАЛООБРАЗУВАНЕ

Утроената оценка от теста по БЕЛ, оценката от теста по математика, оценките по информационни технологии и  география и икономика от свидетелството за основно образование.

 

№2     Специалност ” Икономика и мениджмънт” с 5-годишен срок на обучение –  дневна форма с разширено изучаване на английски език

Професия „ Икономист“

Обучението в тази специалност дава възможност на учениците да се запознаят с  икономическите процеси, протичащи в реална среда чрез работа в учебно предприятие, да разпознават  микро и макроикономически процеси, да работят в екипи, да вземат правилни управленски решения.  Получените знания да  контролират, планират и възлагат задачи за изпълнение, са гаранция за  успешни сделки в модерна бизнес среда.

РЕАЛИЗАЦИЯ

            Завършилите курса на обучение се реализират като служители в администрацията и във финансово-счетоводните отдели на дружества и организации.  Успешно изпълняват длъжността на икономически съветник и анализатор, икономист външна търговия, оперативен счетоводител,  офисмениджър и  мениджър човешки ресурси.

БАЛООБРЗУВАНЕ

Утроената оценка от теста по БЕЛ, оценката от теста по математика, оценките по информационни технологии и  география и икономика и  от свидетелството за основно образование.

 

 

ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ „ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ”

№3 Специалност „Спедиция, транспортна и складова логистика” с 5 - годишен срок  на обучение – дневна форма с разширено изучаване на английски език и възможност за получаване на свидетелство за правоуправление на МПС, категория Б

Професия „Спедитор логистик“

Обучението по специалността дава знания и умения в един от икономическите сектори с най-динамично развитие и устойчив ръст – транспортните услуги, което изисква  използване на информационни и комуникационни технологии  /ИКТ/. Спедиторът логистик изпълнява дейности, свързани с планиране, договаряне, организиране, управление, контрол и отчитане на транспортните услуги във вътрешната и в международната търговия.

РЕАЛИЗАЦИЯ

Завършилите курса на обучение се реализират във всички транспортни дейности,  които  включват: логистични, спедиторски и складови услуги, митническо обслужване, управление на качеството, контрол, снабдяване, дистрибуция и обслужване на клиенти.

БАЛООБРАЗУВАНЕ

Утроената оценка от теста по БЕЛ, оценката от теста по математика, оценките по информационни технологии и  география и икономика от свидетелството за основно образование.

 

 

ПРОФЕСИОНАЛНО НАПРАВЛЕНИЕ  „ХОТЕЛИЕРСТВО, РЕСТОРАНТЬОРСТВО И КЕТЪРИНГ”

№4 Специалност ”Производство и обслужване на заведенията”

С ДВЕ АТРАКТИВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

№4.1    Професия „Ресторантьор“ с разширено изучаване на английски език и

ДУАЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ

Обучението по специалността дава знания за управление и изпълнение на дейностите в ресторанти, туристически комплекси, заведения за развлечения и др.  Учениците придобиват умения за поднасянето на различните видове ястия и напитки и правилата за техния подбор, както и нормите за поведение и добри обноски при обслужване на гостите по различни поводи.

Практическото обучение в реална среда в 11. и в 12. клас се организира и осъществява през цялата учебна година в заведения партньори на гимназията.

 

РЕАЛИЗАЦИЯ

Завършилите курса на обучение могат да се реализират като управители на всички видове ресторанти, салонни управители, управители на кетъринг фирми и др. Възможност за стартиране на собствен бизнес.

БАЛООБРАЗУВАНЕ

Утроената оценка от теста по БЕЛ, оценката от теста по математика, оценките по информационни технологии и  биология от свидетелството за основно образование.

№4.2  Професия „Готвач“  с 5-годишен срок на обучение – дневна форма с разширено изучаване на английски език

 

Обучението по тази  атрактивна специалност се извършва в модернизирана и напълно оборудвана учебна кухня. Там  учениците получават практически знания и умения  за различни кулинарни технологии и за приготвянето на разнообразни ястия и напитки.   

РЕАЛИЗАЦИЯ

Усвояването на професията дава възможност за успешна реализация в ресторанти, заведения за бързо хранене, кафе – сладкарници и др. Професията осигурява възможност  за  стартиране на собствен бизнес.

БАЛООБРАЗУВАНЕ

Утроената оценка от теста по БЕЛ, оценката от теста по математика, оценките по информационни технологии и  биология от свидетелството за основно образование.

 

Контакти с нас!

https://pgi-rz.com/

e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Канцелария: тел. 084 661 245

Директор: тел. 0878 684 346

 

 

ВАШИТЕ МЕЧТИ – НАША ЦЕЛ И ОТГОВОРНОСТ !

 

 

КАКВО?  КОГА?

ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ

СРОК

1.

Провеждане на НВО – VІІ клас:

  • БЕЛ
  • Математика

 

14.06.22 г.

16.06.22 г.

2.

Обявяване на резултатите от НВО

До 28.06.22 г.

3.

Подаване на Заявление за участие в приема на ученици по Наредба № 10 от 01.09.2016 г.

5-7.07.22 г.

4.

Обявяване на списъците с приетите от първи етап на класиране

До 12.07.22 г.

5.

Записване на учениците, приети на първи етап на класиране или подаване на Заявление за участие във втори етап

13-15. 07. 2022 г.

6.

Обявяване на списъците с приетите от втори етап на класиране

До 20.07.22 г.

7.

Записване на учениците, приети на втори етап на класиране

21-22.07.22 г.

8.

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране

25.07.22 г.

9.

Подаване на документи за участие в трети етап на класиране

25-26.07.22 г.

10.

Обявяване на списъците с приетите на трети етап на класиране

29.07.22 г.

11.

Записване на учениците, приети на трети етап на класиране

01-02. 08. 2022 г.

12.

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране

До 03.08.22г.

13.

Попълване на незаетите места след трети етап на класиране

Определя се от Директора до 10.09.22 г. вкл.

 

Прочетена 18859 пъти Последно променена в Сряда, 27 Април 2022 20:36

Медия

Още в тази категория: Свободни места по паралелки »