На добър час, Випуск 2022

На 12.05.2022 г. изпратихме нашите дванадесетокластници! На добър час скъпи ученици! Успех н...

Забавното учене

Учихме и се забавлявахме на тридневна екскурзия до Пловдив, Велинград, Пазарджик, Добринище....

Млад счетоводител

Възпитаничката на ПГИ „Робер Шуман“ Хава Ахмедова Робева е сред десетте най-добри млади счетоводи...

УЧЕНИЧКА ОТ ПГИ „Р. ШУМАН“ С НОМИНАЦИЯ НА РАЗКАЗ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „КОЙТО СПАСИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, СПАСЯВА ЦЯЛА ВСЕЛЕНА“

МЕРДЖАН НЕРИМАНОВА БЕКИРОВА от 11. клас на Професионална гимназия по икономика  „Робер ...

МЛАДИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ НА ПГИ

От 27 до 29 април 6-те учебно-тренировъчни фирми от ПГИ „Робер Шуман“ търгуваха на Междунаро...

 • На добър час, Випуск 2022

  Неделя, 15 Май 2022 14:45
 • Забавното учене

  Сряда, 11 Май 2022 19:36
 • Млад счетоводител

  Сряда, 11 Май 2022 17:33
 • УЧЕНИЧКА ОТ ПГИ „Р. ШУМАН“ С НОМИНАЦИЯ НА РАЗКАЗ В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „КОЙТО СПАСИ ЕДИН ЧОВЕШКИ Ж...

  Четвъртък, 05 Май 2022 12:14
 • МЛАДИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ НА ПГИ

  Сряда, 04 Май 2022 12:17
Четвъртък, 18 Ноември 2021 11:25

Дадоха официален старт на мащабни ремонти в Икономиката и Механото

Двете разградски училища – НПТГ "Шандор Петьофи" и ПГИ "Робер Шуман" – са в комплект с още 13 училища от Североизточна България. За всички тях заедно се провежда обществена поръчка през 2017 г., след дълги обжалвания договорите са подписани през 2019 г., а реалните строително-ремонтни дейности стартират през 2021 г. Фирмата-изпълнител на ремонтните работи и на двете училища е "Диел Трейд" ЕООД.

Практически първи стартира ремонтът в Механото, той е на стойност 1 300 000 лева, още преди началото на онлайн обучението, 23-те паралелки бяха преместени да учат в ПГССХВП "Ангел Кънчев" – обясни директорът Нешка Христова. Колежката й от Икономиката Христина Панчева също обмисля варианти за 22-те паралелки, но заяви, че къде ще учат възпитаниците й след края на онлайн обучението, ще бъде обявено, когато наближи този период.

В Техническата гимназия изцяло се обновява сградния фонд – и учебния корпус, и учебно-производствения, а също и физкултурния салон. Подменят се отоплителната, осветителната и ВиК-инсталациите, подовите настилки, покривът на физкултурния салон, ще има и две нови работилници и обновена спортна площадка. Нешка Христова изказа благодарност на разградския бизнес – множество фирми предоставили свои бази за учебните практики на гимназистите, докато не могат да използван производствените корпуси в училището.

690 000 лв. е стойността на ремонтните работи в ПГИ "Робер Шуман", те са подобни на работите в Механото, касаят и новия и стария корпус.

Срокът на изпълнение на ремонтните работи е 4 месеца.

Официалният старт бе даден с кирка и лопата, а представител на фирмата-изпълнител удари бутилка с шампанско в саксия в двора на Икономическата гимназия. Церемонията се проведе съобразно противоепидемичните мерки с ограничен брой присъстващи. Освен представители на ръководствата на двете училища и на фирмата-изпълнител, присъства и председателят на настоятелството на ПГИ "Робер Шуман" Джипо Джипов.

Прочетена 180 пъти