Четвъртък, 04 Юли 2024 10:41

Ученически практики

Учениците от ПГИ "Робер Шуман" започнаха практиките си. Повече информация в линковете.

Областна администрация

ОИЦ 1

ОИЦ 2

 

Събота, 29 Юни 2024 18:48

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК

Днес в ПГИ "Робер Шуман" отбелязахме патронния празник на нашата гимназия. Водещите Петя Стоева и Магдалена Петрова от 9. А клас обогатиха знанията на учениците като им предоставиха богата информация за нашия патрон Робер Шуман, а Валентин Хинков от 11. А клас бе водещ на викторина с интересни въпроси, свързани с празника. Георги Димитров от 8.В клас пък изпълни химна на Европа, композиран от Бетовен. Директорът на гимназията инж. Христина Панчева избра днешния ден, за да награди отличниците и учениците, които са участвали активно в училищния живот. Празникът завърши с дълго хоро и много настроение.

Пожелаваме на нашите ученици весела ваканция и усмихнато лято!

По повод 26 юни - Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици експерти от Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него проведоха превантивна кампания „Доказателствата са ясни: Инвестирайте в превенция!“ и в нашата гимназия.  

Учениците имаха възможност да напишат различни послания върху балони, които след това пуснаха да летят над гимназията. Освен това, екипа на ОБСНВ и ПИЦ беше подготвил викторина с награди,  на които нашите възпитаници отговаряха с ентусиазъм. В кампанията по превенция активно се включиха доброволците от Националната програма за превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества "От връстници за връстници". Предварително те бяха подготвили рамка за снимки с послание "Аз съм млад и избирам живота". Освен това те мотивираха своите съученици да се включат активно в кампанията и да изразят своето мнение по темата. Младите хора споделиха своите позитивни послания, стимулиращи осъзнаването на истинските ценности и правилния избор в живота на подрастващите и върху плакати. Благодарим на ОБСНВ и ПИЦ за това, че отново ни включиха в поредната ползотворна инициатива!

На 24 юни 2024 година в празнична атмосфера се състоя тържественото връчване на дипломите на зрелостниците от Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ в Разград. Събитието се проведе в Актовата зала на училището, където се събраха ученици, учители и родители, за да отбележат този важен етап от живота на младите хора.

Диплома получиха 74 ученици, а Свидетелства за професионална квалификация - 75 със среден успех - много добър 4,73. Петима ученици са наградени за отличен успех - Айше Рихан Сейфула, Виктория Вероникова  Владимирова, Еджем Ервинова  Ходжова, Кристиана Красимирова Иванова, Мелтем Назъмова Кечиджиева. Трима ученици са постигнали резултат над пет на ДЗИ по БЕЛ- Кристиана Красимирова Иванова-5.31, Дениз Хюсеин Зейнал-5.08 и Венелина Найденова Стоянова-5,01. Един абитуриент беше отличен за постигнати високи резултати на ДЗИ и  пълен отличен на трета матура по английски език.

Церемонията започна с приветствено слово от инж.  Христина Панчева, която изрази своето задоволство от успехите на възпитаниците и им пожела успешна реализация в бъдеще. В своето слово тя подчерта важността на полученото образование и изрази увереност, че завършилите ще се справят с предизвикателствата на живота.

По време на церемонията най-изявените ученици бяха отличени с грамоти и награди за постигнати високи резултати в учебния процес и участие в различни извънкласни дейности.

Връчването на дипломите на зрелостниците от ПГИ „Робер Шуман“ , Разград беше не само празник на завършилите средното си образование, но и ново начало за младите хора, които сега са готови да се впуснат в нови предизвикателства и да постигнат своите мечти и цели.

По покана на г-жа Диана Господинова - секретар на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни  в община Разград, двама наши ученици, Борислав от 10. Б клас и Даяна от 11. Б клас се включиха в мероприятието РазГРАДСКА познавателна игра на открито. Тя съчетава виртуалната игра с реалната. Участниците бяха разпределени в тимове с по 5-6 ученици от различни гимназии от града. Учениците имаха задачата да обиколят важни култуни и исторически обекти и правни институции като: Районен съд, Прокуратура, полиция и МКБППМН. Превантивното събитие постави в надпревара шест отбора, като целта им беше преминаване по един и същ маршрут, указван от мобилните им устройства. На всяка от локациите получаваха информация за обекта и трябваше да разрешават различна загадка. Благодарим на г-жа Господинова за поканата за участие!

Четвъртък, 13 Юни 2024 19:28

УЧАСТИЕ В КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ

На 08.06.24г. се проведе Трети кулинарен фестивал  в с. Осенец .

Учениците на ПГИ ‘‘Робер Шуман“ в направление ,,Хранителни технологии‘‘ бяха поканени да участват. Те приготвиха шницели от червена леща, кюфтета от киноа, бонбони от фурми и овесени ядки, питка с пълнозърнесто брашно и подправки. Също така на място демонстрираха приготвянето на бухти и шоколадови бонбони. След оценка на журито нашите ученици бяха наградени с грамота, плакет и специалната награда на кмета на с. Осенец.

 

Благодарим на Радостина, Алейна, Александър и Онур за прекрасното представяне! 

Вторник, 11 Юни 2024 18:27

ДОБРОВОЛЦИ НА ОБУЧЕНИЕ

Наши ученици доброволци към ОБСНВ и ПИЦ Разград се включиха в двудневен ролеви тренинг на тема: " Емоционална интелигентност", който се проведе в морския курорт Кранево. Възпитаниците ни работиха в екип с ученици от други гимназии. Те се научиха как да разграничават своите чувства и емоции, споделиха мнения и опит помежду си. Благодарим на ОБСНВ и ПИЦ Разград за поредната покана за участие в мероприятието!

       За пръв път ученици от ПГИ „Робер Шуман“ участваха в Националния поход „По стъпките на Таньо войвода“. Походът се организира за 39 -ти път тази година и нашите ученици с желание се включиха в него. Блок от наши ученици посрещнаха пред паметника на Христо Ботев в градския парк участниците в похода и се включиха в шествието. На площада пред читалище „Развитие“ се състоя и традиционния за похода преглед на маршовата стъпка и строевата песен. Под бурните аплодисменти на публиката, блокът на гимназията също премина за пръв път. С изключителното си представяне предизвика възхитата на организаторите и заслужено беше отличен с грамота и лични поздравления от кмета на гр. Разград. Няма как да не сме щастливи, че точно наши момичета бяха избрани от организатора на похода д-р Анатоли Кънев, да поднесат венец пред паметника на героите, загинали за свободата на България!

Неделя, 02 Юни 2024 14:21

ВТОРИ ЮНИ

Учениците от осми клас отдадоха почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България като се включиха в групов рецитал на "Хаджи Димитър". Валентин Хинков от 11. А клас и Божидара Занкова от 8. Г клас ни разказаха малко за живота и делата на Ботев. Никола Цонев от 11. А клас пък от своя страна изрецитира стихотворението на Ботев "Към брата си". Поклон пред великия революционер и пред всички дали живота си за свободата ни!

Петък, 31 Май 2024 22:46

ДА ОТКАЖЕМ ЦИГАРИТЕ ДНЕС

Група ученици от 9. Б клас се включиха в инфомационно-скрининговата кампания "Време е за крачка към здравословно бъдеще", организирана от РЗИ Разград в партньорство с ОБСНВ и ПИЦ по случай 31 май - Световен ден без тютюнопушене. Учениците имаха възможност да си направят тест за въглероден монооксид, чрез който се установява до какво ниво е увреден белият дроб в следствие на тютюнопушене. Освен това те наблюдаваха демонстрация на "ПУШЕЩАТА КУКЛА СЮ" и видяха колко катрани се отделят в белия дроб след една изпушена цигара.

Страница 1 от 45