АПРИЛСКИ БРОЙ НА СЪБИТИЙНИК

АПРИЛСКИ БРОЙ НА СЪБИТИЙНИК

Участие в кулинарен маратон

Учениците от 9 г и 11 г клас на  ПГИ ‘‘Робер Шуман“ в направление ,,Хранителни тех...

Открит урок

На 9 май , по случай деня на Европа в ПГИ „Робер Шуман“ гр. Разград се проведе открит урок по гра...

„На добър път, абитуриенти!“

 Изпратихме випуск 2024! Абитуриентите ни събраха погледите и сърцата на своите съученици, у...

Национално състезание по професии

В периода 24.04.2024 – 26.04.2024 г.  в к.к. "Златни пясъци" се проведе Национално състезани...

 • АПРИЛСКИ БРОЙ НА СЪБИТИЙНИК

  Петък, 17 Май 2024 16:09
 • Участие в кулинарен маратон

  Четвъртък, 16 Май 2024 19:21
 • Открит урок

  Вторник, 14 Май 2024 16:31
 • „На добър път, абитуриенти!“

  Понеделник, 13 Май 2024 18:37
 • Национално състезание по професии

  Вторник, 30 Април 2024 18:29
Сряда, 17 Април 2024 20:13

Иновативни практики в обучението по туризъм и ресторантьорство – „Капанци“

Три открити урока в направленията: „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ и „Пътувания, туризъм и свободно време“ се проведоха в гимназията на 16.04.2024г. С тях ученици и преподаватели представиха добри педагогически практики пред експерти от РУО-Разград и РУО-Търговище, директори на професионални гимназии и преподаватели по професионално обучение от областите Разград и Търговище. Акцентът беше насочен към междупредметните връзки в професионалните направления и прилагането на практически умения, получени в часовете по теория.

Учениците от 9. Г клас със специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ се запознаха теоретично с технологията за приготвяне на шоколад и демонстрираха своите знания и умения, приготвяйки различни видове шоколадови изделия, които бяха оценени от присъстващите. Дванадесетокласниците от специалност „Организация на туризма и свободното време“ представиха туристически маршрут, влизайки в ролята на екскурзоводи, и показаха на гостите с виртуална разходка забележителностите на град Разград.

Междупредметните връзки бяха съчетани в общ, комбиниран урок под наслов „Капанската кухня: Вкусът на гостоприемството“, в който акцентите бяха произход, традиции и обичаи, свързани с  историята им, и традиционното за тях кисело мляко. В часа бе включена  технологията за приготвяне на кисело мляко, хигиенните изисквания за приготвянето му и практическа демонстрация, която завърши с направата на домашно сирене и кашкавал.  Гостите имаха възможност да дегустират и млечните изделия.

Споделените добри педагогически практики са с тенденция да утвърдят връзките между  преподавателите в професионалните гимназии от областите Разград и Търговище и това да се превърне в традиция.

Прочетена 362 пъти