Браво на нашите ученички

Браво на нашите прекрасни ученички Йоанна Йорданова от 11в клас и Мануела Стоянова 10в клас,...

ГРАФИК НА ИЗПИТИ

ГРАФИК НА ИЗПИТИ ЗА ОФОРМЯНЕ НА СРОЧНА ОЦЕНКА ЗА ВТОРИ УЧЕБЕН СРОК НА УЧЕБНАТА 2021/2022 г. ...

Патронен празник

Днес с гордост отпразнувахме патронния празник на нашата гимназия ПГИ "Робер Шуман".

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

По случай 26 юни МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА, екип от петима уче...

Еньовден

Сутринта на 24 юни, Еньовден-Денят на билките, започна с освежаващ студен и топъл билков чай...

 • Браво на нашите ученички

  Понеделник, 04 Юли 2022 16:43
 • ГРАФИК НА ИЗПИТИ

  Понеделник, 04 Юли 2022 11:47
 • Патронен празник

  Вторник, 28 Юни 2022 18:10
 • МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

  Неделя, 26 Юни 2022 12:44
 • Еньовден

  Неделя, 26 Юни 2022 12:25
Сряда, 11 Май 2022 17:33

Млад счетоводител

Възпитаничката на ПГИ „Робер Шуман“ Хава Ахмедова Робева е сред десетте най-добри млади счетоводители в страната.

 

На провелото се от 03 до 05 май 2022 г. Национално състезание по счетоводство в ПГИТ „Алеко Константинов“ град Велинград, ПГИ „Робер Шуман“ бе достойно представена от Хава Робева, ученичка от ХІI клас, специалност „Оперативно счетоводство“. Тя придоби това право след като на училищния кръг на състезанието постигна най-висок резултат. Протоколът за допускане до Националния кръг, изготвен от Националната комисия, след преразглеждане на работите от първия кръг, я нареди на 9-то място в страната.

Целите на състезанието са свързани с предоставяне на възможност на учениците за творческа изява на придобити знания, умения и компетентности в областта на счетоводството, както и да стимулира реализирането на контакти между ученици и учители от различни региони на страната, да се развива сътрудничеството между професионалните гимназии и бизнес средите.

Според регламента Националното състезание се провежда в два модула: анонимен тест, който включва въпроси от предмета „Обща теория на счетоводната отчетност“ и „Счетоводство на предприятието“ и модул стопански операции, които трябва да бъдат осчетоводени. На този най-висок форум за младите счетоводители, Хава премери сили с още 15 участници от професионални гимназии от цялата страна и постигна висок резултат, заемайки достойното 7-мо място в крайното класиране.

Отличното й представяне на училищния и на националния кръг се дължи на упорития й труд през годините, в които е изучавала предметите и на подкрепата на учителите й, предали ключовите знания, умения и компетенции по Счетоводство и свързаните с него икономически дисциплини в ПГИ. За участието си на националния етап на състезанието Хава Робева беше подготвена от г-жа Светла Колева.

На официалната церемония по награждаване на участниците приветствия поднесоха зам.-областният управител Петя Цанкова, началникът на РУО-Пазарджик Дора Дулчева, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и представители на МОН и фондация „Атанас Буров“.

Това представяне дава увереност на ръководството и на учителския колектив на ПГИ, че посоката в работата по изграждане на млади професионалисти е правилна и ще продължи!

 

 

 
 
Прочетена 693 пъти