Свободни работни места

Ръководството на Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман” – гр. Разград обявява 1 /...

ПГИ „Робер Шуман“ отпразнува своя 55- годишен юбилей и 135 години от рождението на своя патрон

     Нашата гимназия отново чества своя патронен празник. Училище с богата традици...

Състезание по креативно мислене в ПГИ “Робер Шуман”-Разград

Състезание по креативно мислене се проведе днес, 28 юни 2021 г., в ПГИ “Р. Шуман” гр. Разград. ...

Възстановяване на присъствени учебни занятия

Възстановяват се присъствените учебни занятия от 31.05.2021 г. за всички ученици от VIII до ...

В СВЕТА НА БИЗНЕСА

В продължение на три дни от 21 до 23 април 2021 г. се проведе XXIV ПАНАИР НА УЧЕБНИТЕ ПРЕДПР...

 • Свободни работни места

  Четвъртък, 05 Агуст 2021 14:36
 • ПГИ „Робер Шуман“ отпразнува своя 55- годишен юбилей и 135 години от рождението на своя патрон

  Сряда, 30 Юни 2021 12:26
 • Състезание по креативно мислене в ПГИ “Робер Шуман”-Разград

  Сряда, 30 Юни 2021 12:16
 • Възстановяване на присъствени учебни занятия

  Събота, 29 Май 2021 12:51
 • В СВЕТА НА БИЗНЕСА

  Понеделник, 26 Април 2021 15:21
Петък, 12 Февруари 2021 11:20

УЧЕНИЦИ ОТ ПГИ „ РОБЕР ШУМАН“ ГРАД РАЗГРАД УЧАСТВАХА В ОНЛАЙН СЪБИТИЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ

Световната мрежа на учебните предприятия  - Worldwide Practice Enterprise Network /PENорганизира първата „PEN Valentine's Week“ в подкрепа и насърчаване на търговията. Поканени са да участват всички практикуващи предприятия, които са част от световната мрежа.  Целта е учебните предприятия да увеличат продажбите си, като се  присъединят към платформата и се свържат  директно с други практически предприятия. Директните преговори са част от общуването в бизнеса и са важни за успешните сделки.

От 09 до 11 февруари 2021 г. учебните фирми имаха възможност  да предложат своите каталози и специални офeрти през избрано приложение (Zoom, Teams, Meet).  

Учениците от 11а клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ Мелиса Азмиева, Мерай  Медаил, Карделен Сюлейман и Камбер Камбер  регистрираха учебната си фирма „Дрес – техноложи“ ООД в онлайн събитието. Под ръководството на своите учители Нели Ганева и Доцка Стефанова, учениците проведоха бизнес-разговори с учебни фирми от Испания, Германия, Нидерландия и България. В седмиците, предшестващи събитието учениците създадоха лого на фирмата, каталог, уеб сайт и специални оферти за събитието  „Седмицата на свети Валентин“. Учебната фирма реализира много успешни сделки при спазване на принципа за документална обоснованост и извърши плащанията чрез учебната банка на Световната мрежа на учебните предприятия PENWORLDWIDE.

От 15 години  в ПГИ „Робер Шуман“ се регистрират учебни фирми към Центъра за учебно-тренировъчни фирми, който е самостоятелно звено към МОН.  Основната дейност на ЦУТФ е обслужване на учебния процес в часовете по учебно-тренировъчна фирма. Регистрите и службите, обслужващи работата на  учебните фирми  повтарят основните държавни институции, което дава възможност учебните фирми да работят в реална среда. За нуждите на обучението в Центъра функционират 8 служби:  Агенция по вписванията, Банка, Национална агенция за приходите,  Борса за търговия на едро,  Патентно ведомство,  Управление Банков надзор,  Комисия за защита на личните данни, Служба Земеделие.

Работата в Учебно-тренировъчна фирма дава възможност на учениците да се запознаят от първо лице с предизвикателствата, които стоят пред реалния бизнес. Учениците изграждат умения за работа в екип, за вземане на адекватни решения, адаптивност към променящи се ситуации, самочувствие и удовлетвореност. Надеждното, ориентирано към практиката образование е най-важната основа за успешен старт в избраната професия.

Прочетена 598 пъти