Браво на нашите ученички

Браво на нашите прекрасни ученички Йоанна Йорданова от 11в клас и Мануела Стоянова 10в клас,...

ГРАФИК НА ИЗПИТИ

ГРАФИК НА ИЗПИТИ ЗА ОФОРМЯНЕ НА СРОЧНА ОЦЕНКА ЗА ВТОРИ УЧЕБЕН СРОК НА УЧЕБНАТА 2021/2022 г. ...

Патронен празник

Днес с гордост отпразнувахме патронния празник на нашата гимназия ПГИ "Робер Шуман".

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

По случай 26 юни МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА, екип от петима уче...

Еньовден

Сутринта на 24 юни, Еньовден-Денят на билките, започна с освежаващ студен и топъл билков чай...

 • Браво на нашите ученички

  Понеделник, 04 Юли 2022 16:43
 • ГРАФИК НА ИЗПИТИ

  Понеделник, 04 Юли 2022 11:47
 • Патронен празник

  Вторник, 28 Юни 2022 18:10
 • МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

  Неделя, 26 Юни 2022 12:44
 • Еньовден

  Неделя, 26 Юни 2022 12:25
Сряда, 26 Февруари 2020 22:56

МЛАДИ НОВАТОРИ

На 24 и 25 февруари 2020 г. представителите на УК Традиция и УК Н&Fвзеха участие в организирания от Джуниър Ачийвмънт България Финансов иновационен лагер. Партньор на събитието беше Сити Банк. На състезанието участваха 32 учебни компании от цялата страна. Ученици те бяха разпределени в 12 отбора. Участниците от ПГИ „Робер Шуман“ Виктория Николова, Ваня Иванова и Мила Иванова бяха включени в отбор 3, отбор 4 и отбор 5.

Организаторите на събитието отправиха предизвикателство към младите хора, решението на което изискваше познаване на основни икономически закони, на глобални проблеми, умения за анализ и прогнозиране и финансова грамотност. Казусът изискваше мениджърът на фирма, занимаваща се с доставка на контейнери и прибори за еднократна употреба, изработени от полистирен да намери правилното решение, с което да се спазят новите европейски регулации, касаещи използването на изделия от пластмаси. Представени бяха и данни за обема на продажбите, стойността на всеки продукт, относителния дял в продажбите за всеки продукт и др.

Отборът на Виктория „Different“ предложи като решение наред с посуда от картон и алуминий фирмата за започне да изработва изделия от вафлен материал.

Ваня и нейният отбор „Creative stars“ достигнаха до идея да заменят пластмасовите изделия с такива изработени от канела, които издържат в гореща вода и напитки.

Отбор „Вдъхновение“ на Мила предложи концепция за решаване на глобалния проблем за опазване на околната среда. Екипът й предложи като решение на мениджъра да наложи постепенно еко продукти – кокосови чинии, бамбукови чаши и прибори, царевични сламки и проведе мащабна разяснителна кампания за ползите от опазването на околната среда, като заедно с това бавно изтегля полистиреновите от употреба.

Решенията на всички отбори бяха оценени от жури, което поощри иновативното мислене на учениците и пожела много бъдещи успехи в подобни изяви. Всеки от участниците отнесе със себе си частица от новите приятелства и увереност в знанията си, както и успя да събере нови такива.

Прочетена 1275 пъти

Галерия със снимки