НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕСЕЧНА СТИПЕНДИЯ

В А Ж Н О !!! НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕСЕЧНА СТИПЕНДИЯ СЛЕД ЗАВЪРШЕНО ОСНО...

115 г. Независима България

            На 22 септември 1908 година във Велико Търново, с маниф...

Първи учебен ден

Професионална гимназия по икономика "Робер Шуман" гр. Разград пожелава успешна учебна година на в...

Родителска среща

На 11 септември от 17:00 часа ще се проведе родителска среща за осмите класове.

Информация относно учебници

За учебната 2023-2024 година учебниците НЯМА да бъдат безплатни.

 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕСЕЧНА СТИПЕНДИЯ

  Петък, 22 Септември 2023 10:50
 • 115 г. Независима България

  Петък, 22 Септември 2023 08:37
 • Първи учебен ден

  Понеделник, 18 Септември 2023 19:51
 • Родителска среща

  Петък, 01 Септември 2023 13:25
 • Информация относно учебници

  Понеделник, 03 Юли 2023 14:12
Понеделник, 18 Март 2013 00:00

В надпревара с най добрите

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

  

 

За пръв път в историята на училището ни , тази година участваме в категорията „Най-добър млад готвач”. От 18 претенденти, нашата ученичка Айше Хакъ от 10-е клас, завоюва 3-то място (след ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров” - гр.Варна и ПГТ „Иван Вазов” - Слънчев бряг) и си осигури участие в Националното състезание, което ще се проведе в гр.Пловдив на 18-20 април. Зад нас останаха представителите на училищата в този бранш от Стара Загора, Добрич, Бургас, Хасково, Сливен  и др. Състезателката ни, в рамките на два часа, приготви: предястие от спанак и домашна юфка на фурна с бонбони от кисело мляко; основно ястие „Пилешко с козе сирене и круша” и десерт „Тиква с мляко с ориз”, гарнирана с маджун и задушени сухи сини сливи в редукция от червено вино. В регламента има изискване, поне едно от изделията да е от Българската Национална кухня.

Състезанието в тази категория бе журирано от: шеф Ивайло Димитров, шеф Петър Йоргов и шеф Николай Василев, които са членове на Българската асоциация на професионалните готвачи. Корифеите оценяваха не само вкусовите качества на храната, но и външния вид и дисциплината на участниците, способността им да работят в екип, отговорното им отношение към работата, спазването на критериите за производствена хигиена и безопасност. Младите кулинарни дарования показаха и уменията си при аранжиране на изделията. Те работиха със собствен технологичен инвентар. На края, представиха ястията според собствената си преценка на български език и чужд език.

Участниците в другите две категории „Най-добър млад сервитьор” - Ерхан Османов и „Най-добър млад барман” - Ибрям Сали показаха професионални умения, с някои, от които получиха специални похвали от ресорните журита.

Важна подкрепа и финансова помощ  в подготовката на отбора ни получихме от хотел-ресторант „Лес” – Разград. Валентина Христова – главен готвач в ресторанта е основният консултант и активен участник, чиито професионализъм насочваше и окуражаваше ежедневните ни усилия и тренировки.  Така естествено реализираме и идеите на проект BG051PO0001 – 3.3.07 – 0001  „Ученически практики”, чрез изграждане на успешни партньорства, добри практики и активно участие на бизнеса  в процеса на практическото обучение на бъдещите специалисти.

Да си пожелаем успех на Националното състезание!

 

Прочетена 3188 пъти
pgi