Обява за работа

Обява за учител по математика Обява за учител теоретично обучение Обява за пазач-пор...

Браво на нашите ученички

Браво на нашите прекрасни ученички Йоанна Йорданова от 11в клас и Мануела Стоянова 10в клас,...

ГРАФИК НА ИЗПИТИ

ГРАФИК НА ИЗПИТИ ЗА ОФОРМЯНЕ НА СРОЧНА ОЦЕНКА ЗА ВТОРИ УЧЕБЕН СРОК НА УЧЕБНАТА 2021/2022 г. ...

Патронен празник

Днес с гордост отпразнувахме патронния празник на нашата гимназия ПГИ "Робер Шуман".

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

По случай 26 юни МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА, екип от петима уче...

 • Обява за работа

  Понеделник, 18 Юли 2022 16:04
 • Браво на нашите ученички

  Понеделник, 04 Юли 2022 16:43
 • ГРАФИК НА ИЗПИТИ

  Понеделник, 04 Юли 2022 11:47
 • Патронен празник

  Вторник, 28 Юни 2022 18:10
 • МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

  Неделя, 26 Юни 2022 12:44
Сряда, 11 Април 2018 09:01

Най-добрият млад барман в Северна България учи в Разград

На 30 и 31 Март в Русе в хотел „Дунав плаза“ се проведе престижното Регионалното състезание по професиите„Най-добър в професията готвач, сервитьор, барман и хлебар-сладкар“. Негов организатор е Министерство на образованието и науката, в партньорство с Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България.

Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман“ – гр. Разградсе състезава в категория „Най-добър млад барман“.Неоспорвано ПЪРВО място, купа, медал и грамота за участие спечели ученикът от 11-д клас Ертан Хълми, който мери сили със свои съученици от гимназии по ресторантьорство и туризъм на Северозападна и Централна България. Това му дава право да продължи своето участие в XIНационална панорама на професионалното образование, която ще се състоив края на месец Април във Варна.

Уменията на състезателите бяха оценявани от топ професионалисти в бранша. Журито по барманство беше председателствано от трикратният световен шампион по барманство г-н Васил Колев.

Състезанието премина в три рунда;

В първия рунд – тестов изпит, Ертан получи максимален брой точки.

Във втория рунд, с няколко и сложни техники, той приготви за 7 минути, 5 дози безалкохолен коктейл „Хармония“ по своя творческа рецепта: (смачкани зърна от бяло, ароматно грозде; сироп „Синьо кюрасо”; сироп „Пешън фрут”; сироп „Босилек”; фреш от грейпфрут и доливане с газирана вода). Ефектна украса от цветчета от портокалови, лимонови кори и червено цвекло; пресни дафинови листа, прикрепени към шушулка ванилия, прекрасно допълваха елегантната чаша с коктейла.

Заслужени бяха овациите на публиката и одобрението на престижното жури задемонстрираните самоувереност, сръчност, атрактивност, рутина и майсторство в манипулациите.

В третия рунд всеки участник трябваше да разлее в предоставени от журито по две чаши от по три вида напитки - ликьор, сироп, вода, без да използва мерки. Ертан беше единственият от всички, който в три от чашите си наля точните мерки. Останалите три бяха с малки отклонения. 

Упоритият труд и отличната подготовка помогнаха на участника ни да се справи с голямата конкуренция и да докаже, че училището ни подготвя отлични кадри за ресторантьорството и туризма.

Безрезервните помощ, подкрепа и предоставените условия за тренировки от ръководството на ПГИ “Робер Шуман“ са решаващо условие за успеха ни!

Гимназията ни се гордее за пореден път със постиженията на своите възпитаници!

 
Прочетена 1043 пъти