Обява за работа

Обява за учител по математика Обява за учител теоретично обучение Обява за пазач-пор...

Браво на нашите ученички

Браво на нашите прекрасни ученички Йоанна Йорданова от 11в клас и Мануела Стоянова 10в клас,...

ГРАФИК НА ИЗПИТИ

ГРАФИК НА ИЗПИТИ ЗА ОФОРМЯНЕ НА СРОЧНА ОЦЕНКА ЗА ВТОРИ УЧЕБЕН СРОК НА УЧЕБНАТА 2021/2022 г. ...

Патронен празник

Днес с гордост отпразнувахме патронния празник на нашата гимназия ПГИ "Робер Шуман".

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

По случай 26 юни МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА, екип от петима уче...

 • Обява за работа

  Понеделник, 18 Юли 2022 16:04
 • Браво на нашите ученички

  Понеделник, 04 Юли 2022 16:43
 • ГРАФИК НА ИЗПИТИ

  Понеделник, 04 Юли 2022 11:47
 • Патронен празник

  Вторник, 28 Юни 2022 18:10
 • МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА С НАРКОМАНИИТЕ И НАРКОТРАФИКА

  Неделя, 26 Юни 2022 12:44
Понеделник, 07 Декември 2015 21:41

Новите фирми на учебните компании в ПГИ отвориха щандове

На 01.12.2015г. бяха открити щандовете на четири нови учебни компании в ПГИ „Робер Шуман“. За поредна учебна година ще работим по програмите на Джуниър Ачийвмънт България. Новите фирми са на учениците от 11а клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ и на 11г клас, специалност „Маркетингови проучвания“.


Първата компания е "Dream catcher" АД. Тя ще произвежда капани за сънища, които най - често се закачат в спалнята. Целта им е да прогонват кошмарите от сънищата.
Втората фирма "Colour splash" АД ще се занимава с производство на текстилни пана. Целта им е когато някой наблюдава красивата смесица от багри, да изпита чувство на спокойствие и вътрешен мир.
Третата компания е „Surprise“АД. Учениците ще изработват бижута и сувенири. Ще работят според предпочитанията на клиентите и празниците. Мотото им е „Да бъдем красиви и да радваме другите“.


Четвъртата компания е „Плодно бижу“ АД. Във връзка със здравословния начин на хранене, учениците ще продават плодове. Мотото на фирмата е „Да бъдем здрави“.


През годината фирмите ще събират приходи и ще реализират разходи, ще начисляват работни заплати, хонорари и комисиони възнаграждения.


Откриването на щандовете уважиха нашите директори, колеги и ученици. Лентата за откриването на фирмите преряза инж. Христина Панчева- директор на гимназията. Тя пожела на младите предприемачи успех в начинанието и многократно увеличаване на капитала на компаниите. Подготовката на събитието беше дълга и усилена, но си заслужаваше. Още първия ден фирмите реализираха приходи.
Всички акционери започват работа с огромно желание и мотивация. Вярвам, че усилията им ще се увенчаят с успех и в края на учебната година ще приключат дейността си с печалба. Тогава ще бъдат разпределени дивиденти между акционерите на компаниите.
Така удовлетворението от свършената работа ще бъде пълно, както за учениците, така и за нас техните консултанти- Мариана Драгоева и Иванка Танева.

автор: Мариана Драгоева

Прочетена 1422 пъти