Понеделник, 16 Ноември 2015 18:59

16 НОЕМВРИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

На 16 ноември 1996 година на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността.Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

Независимо от това къде живеем, каква религия изповядваме, какво увреждане имаме, ние искаме да споделим с другите нашия свят, нашите ценности. Съпричастни и толерантни сме, ако не отблъснем този опит, ако подадем ръка за поздрав и приемем чуждото послание.

Учениците от Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман”гр. Разград „подадоха ръка”за поздрав към света с флашмоб, организиран във фоайето на училището.Участниците казаха своето”ДА” за толерантността като закачиха на табло изрязани от хартия ръчички.

На фона на презентация за толерантността, възпитаниците на паралелките”Производство на кулинарни изделия и напитки” представиха ястия от кухнята на различните етноси в гимназията под надслов”Заедно на трапезата”.

В тематичен час на класа, всички паралелки се запознаха с принципите на толерантността и избраха най-толерантните си съученици.

Членове на Ученическия съвет /Мехтап Али и Уур Акънджъоглу/ се включиха в отбелязването на деня на толерантността като изработиха табла по темата.

 

автор: Елена Славова

Прочетена 2053 пъти Последно променена в Понеделник, 16 Ноември 2015 19:10