Сряда, 16 Септември 2015 17:58

С ПРЕКРАСНО ТЪРЖЕСТВО ПГИ"РОБЕР ШУМАН" ПРИЮТИ СВОИТЕ НОВИ "ПТИЦИ В ПОЛЕТ"

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

На 15.09. в 9.00ч. на фона на празнично украсена сграда, венци, цветя и шарени балони, започна ритуалът по вдигането на знамето в ПГИ"Робер Шуман" - Разград.

След звуците на националния химн, с поздравително слово към ученици, учители и гости се обърна директорът на учебното заведение инж.Христина Панчева, с особено вълнение го изслушаха новоприетите ученици, своите първи впечатления от тяхно и от свое име сподели осмокласничката Пресианна. С ценни напътствия и изстрадан опит бяха изпълнени думите на бившата вече дванадесетокласничка и бъдеща студентка Мария. Получени бяха поздравителни адреси от областния управител на област - Разград, кметът на Община - Разград, депутати, както и от две традиционно приятелски висши учебни заведения - Стопанска академия - Свищов и Висше военноморско училище "Никола Вапцаров" - Варна.

В безспорна кулминация на тържеството се превърнаха уникалните изпълнения на талантливите ученички и вече професионално изградени певици Ралица и Анна.

 

 

 

 

 

 

 

Колкото и да е красиво едно тържество, то винаги свършва, краят на нашето дойде с добрия, стар училищен звънец и менчето със здравец, заедно с пожеланието на директор инж.Христина Панчева

НА ДОБЪР ЧАС!


текст: Атанас Ковачев

снимки: Елиана Велкова

Прочетена 1928 пъти Последно променена в Неделя, 04 Октомври 2015 12:49