По покана на г-жа Диана Господинова - секретар на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни  в община Разград, двама наши ученици, Борислав от 10. Б клас и Даяна от 11. Б клас се включиха в мероприятието РазГРАДСКА познавателна игра на открито. Тя съчетава виртуалната игра с реалната. Участниците бяха разпределени в тимове с по 5-6 ученици от различни гимназии от града. Учениците имаха задачата да обиколят важни култуни и исторически обекти и правни институции като: Районен съд, Прокуратура, полиция и МКБППМН. Превантивното събитие постави в надпревара шест отбора, като целта им беше преминаване по един и същ маршрут, указван от мобилните им устройства. На всяка от локациите получаваха информация за обекта и трябваше да разрешават различна загадка. Благодарим на г-жа Господинова за поканата за участие!

На 08.06.24г. се проведе Трети кулинарен фестивал  в с. Осенец .

Учениците на ПГИ ‘‘Робер Шуман“ в направление ,,Хранителни технологии‘‘ бяха поканени да участват. Те приготвиха шницели от червена леща, кюфтета от киноа, бонбони от фурми и овесени ядки, питка с пълнозърнесто брашно и подправки. Също така на място демонстрираха приготвянето на бухти и шоколадови бонбони. След оценка на журито нашите ученици бяха наградени с грамота, плакет и специалната награда на кмета на с. Осенец.

 

Благодарим на Радостина, Алейна, Александър и Онур за прекрасното представяне! 

Наши ученици доброволци към ОБСНВ и ПИЦ Разград се включиха в двудневен ролеви тренинг на тема: " Емоционална интелигентност", който се проведе в морския курорт Кранево. Възпитаниците ни работиха в екип с ученици от други гимназии. Те се научиха как да разграничават своите чувства и емоции, споделиха мнения и опит помежду си. Благодарим на ОБСНВ и ПИЦ Разград за поредната покана за участие в мероприятието!

       За пръв път ученици от ПГИ „Робер Шуман“ участваха в Националния поход „По стъпките на Таньо войвода“. Походът се организира за 39 -ти път тази година и нашите ученици с желание се включиха в него. Блок от наши ученици посрещнаха пред паметника на Христо Ботев в градския парк участниците в похода и се включиха в шествието. На площада пред читалище „Развитие“ се състоя и традиционния за похода преглед на маршовата стъпка и строевата песен. Под бурните аплодисменти на публиката, блокът на гимназията също премина за пръв път. С изключителното си представяне предизвика възхитата на организаторите и заслужено беше отличен с грамота и лични поздравления от кмета на гр. Разград. Няма как да не сме щастливи, че точно наши момичета бяха избрани от организатора на похода д-р Анатоли Кънев, да поднесат венец пред паметника на героите, загинали за свободата на България!

Учениците от осми клас отдадоха почит към паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България като се включиха в групов рецитал на "Хаджи Димитър". Валентин Хинков от 11. А клас и Божидара Занкова от 8. Г клас ни разказаха малко за живота и делата на Ботев. Никола Цонев от 11. А клас пък от своя страна изрецитира стихотворението на Ботев "Към брата си". Поклон пред великия революционер и пред всички дали живота си за свободата ни!

Група ученици от 9. Б клас се включиха в инфомационно-скрининговата кампания "Време е за крачка към здравословно бъдеще", организирана от РЗИ Разград в партньорство с ОБСНВ и ПИЦ по случай 31 май - Световен ден без тютюнопушене. Учениците имаха възможност да си направят тест за въглероден монооксид, чрез който се установява до какво ниво е увреден белият дроб в следствие на тютюнопушене. Освен това те наблюдаваха демонстрация на "ПУШЕЩАТА КУКЛА СЮ" и видяха колко катрани се отделят в белия дроб след една изпушена цигара.

Баран Шакир от 10. Б клас се върна с два златни медала от Международното състезание по ММА и граплинг, което се проведе на 25.05.2024 в гр. Ръмнику Вълча, Румъния. А Алпер Ахмед от 9. В клас завоюва среброто, въпреки че се състезава с пневмония.

Гордеем се с нашите възпитаници и им пожелаваме още много медали!

По проект "Модернизиране на професионалното образование и обучение", дейност 9 - Информационни дейности и кампании за повишаване привлекателността на професионалното образование и обучение и засилване връзката ученици/родители в гимназията гостуваха Милена Стойчева - главен инспектор по приходите и Бирсен Зорова - старши инспектор по приходите към ТД на НАП Варна, офис Разград - отдел услуги за клиенти. Те изнесоха лекция пред випускници и ученици от 11. клас на тема: "Трудови договори и осигуряване". Дейностите по проекта са насочени към ученици от втори гимназиален етап на образование и имат за цел информирането им за бъдеща реализация на пазара на труда.  

Подробна информация в прикачения файл

Виктор Иванов от 8. Г клас беше определен за най-добър защитник на юношеската футболна академия на Лудогорец за изминалия сезон. Той се състезава в отбора на набор 2009, а освен това е и национал на България. Наградата му беше връчена от техническия директор и легендарен защитник на Лудогорец Козмин Моци по време на почивката на мача между Лудогорец и Локомотив Пловдив под бурните овации на многобройните фенове по трибуните. Браво на Виктор! Желаем му още много успехи в бъдеще и съвсем скоро да го видим със зеления екип на първия мъжки отбор на Лудогорец!

Страница 1 от 57