Днес в VIII A клас се проведе последното за тази година занятие по Националната програма "От връстници за връстници". Темата беше: "Отстояване на натиска". Учениците влязоха в различни роли, бяха поставени в ситуации, от които тябваше да намерят изход. Справиха се чудесно! Благодарим на нашите обучени доброволци: Габриела Илиева и Жанет-Мари Кръстева от X Б клас, Цветилена Паскалева от IX В клас, Ниляй Ахмед от IX А клас, Стефани Александрова и Мел Татар от X А клас за положените усилия да предадат своите знания на по-малките си съуеници и за прекрасната работа в екип! Благодарим също и на ОБСНВ и ПИЦ за това, че ни включиха в програмата!

Учениците Никола-Петър Цонев и Валентин Хинков от 10 A клас рецитираха стихотворението на Христо Ботев „До моето първо либе“ заедно със своя учител г-н Денис Нуф. На тържествената церемония в града Кристиан Георгиев от 8 Б клас и Емине Руменова от 8 В клас поднесоха цветя пред паметника на поета революционер.

В Професионална гимназия по икономика денят започна с кратко тържество, което събуди празничния дух на всички. Празничен дух, подсилен и от думите на Георги Господинов, първия носител на наградата за художествена литература и превод "Букър" - "ЧЕСТИТО ЧУДО НА ЕЗИКА!"

 Днес е празник на спорта в гимназията. Бъдещите икономисти показаха и завидни спортни умения. Дворът се огласи от спортсменските възгласи на момичетата и момчетата, а преподавателите бяха достойни техни партньори и конкуренти.

 Истинско забавление бяха игрите хвърляне на топка и рингове в цел. А спортните дисциплини спринтово бягане, скок дължина от място, стрелба в баскетболен кош от пет позиции и волейбол имаха състезателен характер.

 

Ето и класирането:

 

БАСКЕТБОЛ – СТРЕЛБА

юноши                                                                девойки

1. Хюсеин – 9в клас                          1. Мерал – 10г клас

2. Мустафа – 9б клас                        2. Нейлин – 9в клас

3. Светлозар– 8в клас                      3. Лилия – 9в клас 

         

 

30 МЕТРА ГЛАДКО БЯГАНЕ

     юноши                                                            девойки

1. Мерт – 11в клас                              1. Мерал – 10г клас

2. Теоман – 11в клас                         2. Емилия – 10а клас

3. Хюсеин – 8а клас                         3. Джансу – 11в клас

 

 

СКОК ДЪЛЖИНА ОТ МЯСТО

    юноши                                                              девойки

1. Теоман – 11в клас                            1. Цветилена – 9в клас

2. Ерен – 11в клас                                2. Лилия – 9в клас

3. Никола-Петър – 10а клас             3. Виктория – 10а клас

 

ВОЛЕЙБОЛ

     юноши                                                          девойки

1. Младите тигри                                 1. Тигриците

2. Острово Пауър                                 2.Отбор без име

 

 

В спортните дисциплини активно участие взеха и младите преподаватели Т. Язаджиев, Ст. Димитров и П. Христов и В. Димитрова и М. Христова, които постигнаха забележителни резултати и бяха достойни конкуренти на учениците.

 

 

СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ!

 

Ниляй Ахмед от IX A клас зае призовото 1-во място в III-та възрастова група, раздел Изобразително изкуство в Националния конкурс "НА МИРА В СВЕТА". В същия раздел грамота за участие получи и Мелиса Мюстеджебова от XI Г клас. Благодарим на прекрасните ни ученички за положените усилия и за това, че развиват своя талант и ни дават повод да се гордеем с тях!

Днес с цветя, песни и празнично настроение изпратихме нашите прекрасни абитуриенти. Пожелаваме им достойно представяне на ДЗИ, успешна професионална и личностна реализация! Да съумяват винаги и въпреки всички трудности, да дават най-доброто, на което са способни!

В деня на отворените врати 15 май учениците от XI А и XI В клас посетиха банка ДСК гр. Разград. Те имаха възможността да се запознаят с начините на откриване на банкови сметки и условията за банкови кредити. Класовете бяха придружени от техните учители: М. Маринова, И. Петкова и Д. Петрова

На 11 май се проведе Кулинарен маратон в Русенски университет ,,Ангел Кънчев" филиал Разград. В него взеха участие учениците от специалност: Производство на хляб и хлебни изделия, професия: Хлебар-сладкар. Всички ученици бяха наградени с грамоти и подаръци за отличното си представяне! Благодарим на организаторите за възможността за участие в кулинарното предизвикателство!

   Талантливи и мотивирани ученици от ПГИ ,,Робер Шуман’’ се включиха в инициативата на PandaLabs, подкрепена от Фондация “Америка за България“ и Kaufland България.

   Учениците Алейна Кочакова и Юмгюлсюн Джибърджиева от 11а и Неделина Неделчева от 10а участваха в хакатон  „Бъдещето на градовете“. Предизвикани с решаване на казуси достигнаха до мастър клас с иновативната идея „Какво да правим, за да предотвратим горещите вълни“. Идеята е оценена в първите пет за реализация.

   Учениците получиха покана за участие в младежкия клуб ПанГея, да участват в изготвянето на кандидатури за финансиране на проекти. За целта момичетата ще преминат обучение от експерти и с project management и ще продължат със своя принос в опазване на горското стопанство и зеленото сърце на планетата.

През тази седмица се проведе Областната учителска спартакиада. Преподавателите имаха възможност да премерят сили в шест вида спорт. Гимназия по икономика беше представена от мъжките отбори по волейбол, баскетбол и бадминтон.

В надпреварата по баскетбол силния отбор на ПГИ „Робер Шуман“ показа красива и резултатна игра и зае почетното първо място.

След много оспорвана игра отборът ни по волейбол не успя да се пребори със състава на Завет и се класира на трето място.

Спартакиадата завърши с пролетен коктейл и много награди.

 

Страница 1 от 46