Успешни финансисти

НС „Практични финанси“ е поредното предизвикателство, в което се включиха учениците от ПГИ „...

Резултати от Националното състезание по финансова грамотност

Приложение 3 Въпроси IX клас     Отговори IX клас Въпроси XI клас&nbs...

УЧЕНИЦИ ОТ ПГИ „ РОБЕР ШУМАН“ ГРАД РАЗГРАД УЧАСТВАХА В ОНЛАЙН СЪБИТИЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ

Световната мрежа на учебните предприятия  - Worldwide Practice Enterprise Network /PEN/...

Дневен режим за периода от 04.02 до 17.03.2021

Заповед РД 14-260 от 02-02-2021 - продължителност на учебните часове за периода от 04-02 до ...

Подаване на документи за стипендия за втори срок на учебната 2020/2021 година

Необходими документи за получаване на месечна стипендия: тук Заявления за стипендия...

 • Успешни финансисти

  Четвъртък, 25 Март 2021 11:45
 • Резултати от Националното състезание по финансова грамотност

  Понеделник, 01 Март 2021 14:18
 • УЧЕНИЦИ ОТ ПГИ „ РОБЕР ШУМАН“ ГРАД РАЗГРАД УЧАСТВАХА В ОНЛАЙН СЪБИТИЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ

  Петък, 12 Февруари 2021 11:20
 • Дневен режим за периода от 04.02 до 17.03.2021

  Сряда, 03 Февруари 2021 16:54
 • Подаване на документи за стипендия за втори срок на учебната 2020/2021 година

  Вторник, 02 Февруари 2021 16:56
Петък, 12 Февруари 2021 11:20

УЧЕНИЦИ ОТ ПГИ „ РОБЕР ШУМАН“ ГРАД РАЗГРАД УЧАСТВАХА В ОНЛАЙН СЪБИТИЕ В СВЕТОВЕН МАЩАБ

Световната мрежа на учебните предприятия  - Worldwide Practice Enterprise Network /PENорганизира първата „PEN Valentine's Week“ в подкрепа и насърчаване на търговията. Поканени са да участват всички практикуващи предприятия, които са част от световната мрежа.  Целта е учебните предприятия да увеличат продажбите си, като се  присъединят към платформата и се свържат  директно с други практически предприятия. Директните преговори са част от общуването в бизнеса и са важни за успешните сделки.

От 09 до 11 февруари 2021 г. учебните фирми имаха възможност  да предложат своите каталози и специални офeрти през избрано приложение (Zoom, Teams, Meet).  

Учениците от 11а клас, специалност „Митническа и данъчна администрация“ Мелиса Азмиева, Мерай  Медаил, Карделен Сюлейман и Камбер Камбер  регистрираха учебната си фирма „Дрес – техноложи“ ООД в онлайн събитието. Под ръководството на своите учители Нели Ганева и Доцка Стефанова, учениците проведоха бизнес-разговори с учебни фирми от Испания, Германия, Нидерландия и България. В седмиците, предшестващи събитието учениците създадоха лого на фирмата, каталог, уеб сайт и специални оферти за събитието  „Седмицата на свети Валентин“. Учебната фирма реализира много успешни сделки при спазване на принципа за документална обоснованост и извърши плащанията чрез учебната банка на Световната мрежа на учебните предприятия PENWORLDWIDE.

От 15 години  в ПГИ „Робер Шуман“ се регистрират учебни фирми към Центъра за учебно-тренировъчни фирми, който е самостоятелно звено към МОН.  Основната дейност на ЦУТФ е обслужване на учебния процес в часовете по учебно-тренировъчна фирма. Регистрите и службите, обслужващи работата на  учебните фирми  повтарят основните държавни институции, което дава възможност учебните фирми да работят в реална среда. За нуждите на обучението в Центъра функционират 8 служби:  Агенция по вписванията, Банка, Национална агенция за приходите,  Борса за търговия на едро,  Патентно ведомство,  Управление Банков надзор,  Комисия за защита на личните данни, Служба Земеделие.

Работата в Учебно-тренировъчна фирма дава възможност на учениците да се запознаят от първо лице с предизвикателствата, които стоят пред реалния бизнес. Учениците изграждат умения за работа в екип, за вземане на адекватни решения, адаптивност към променящи се ситуации, самочувствие и удовлетвореност. Надеждното, ориентирано към практиката образование е най-важната основа за успешен старт в избраната професия.

Прочетена 381 пъти