Списък на учебниците за учебната 2020/2021 година

VIII клас Български език - издателство „Булвест 2000“, авторски колектив: Ангел...

Родителска среща

Ръководството на ПГИ „Робер Шуман“, гр. Разград, уведомява родителите на новоприетите учениц...

ЗА ВАС КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ

  Във връзка с подаването на документи за участие в приема след завършен VІІ клас, ...

Четирима гимназисти на ПГИ „Робер Шуман“ спечелиха призови места във фотоконкурса „Живата природа“

Ива Йовчева от XIIб, Катерина Заркова от XIIд клас, Деан Димитров от Xв клас и Дес...

НАГРАДИ ЗА УСПЕШНИЯ ТРУД

В навечерието на 24 май в ПГИ „Робер Шуман“ пристигнаха наградите на учениците, участвали в състе...

 • Списък на учебниците за учебната 2020/2021 година

  Понеделник, 14 Септември 2020 19:59
 • Родителска среща

  Петък, 04 Септември 2020 16:04
 • ЗА ВАС КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ

  Понеделник, 29 Юни 2020 16:16
 • Четирима гимназисти на ПГИ „Робер Шуман“ спечелиха призови места във фотоконкурса „Живата природа“

  Събота, 06 Юни 2020 13:35
 • НАГРАДИ ЗА УСПЕШНИЯ ТРУД

  Събота, 23 Май 2020 11:12
Сряда, 26 Февруари 2020 22:56

МЛАДИ НОВАТОРИ

На 24 и 25 февруари 2020 г. представителите на УК Традиция и УК Н&Fвзеха участие в организирания от Джуниър Ачийвмънт България Финансов иновационен лагер. Партньор на събитието беше Сити Банк. На състезанието участваха 32 учебни компании от цялата страна. Ученици те бяха разпределени в 12 отбора. Участниците от ПГИ „Робер Шуман“ Виктория Николова, Ваня Иванова и Мила Иванова бяха включени в отбор 3, отбор 4 и отбор 5.

Организаторите на събитието отправиха предизвикателство към младите хора, решението на което изискваше познаване на основни икономически закони, на глобални проблеми, умения за анализ и прогнозиране и финансова грамотност. Казусът изискваше мениджърът на фирма, занимаваща се с доставка на контейнери и прибори за еднократна употреба, изработени от полистирен да намери правилното решение, с което да се спазят новите европейски регулации, касаещи използването на изделия от пластмаси. Представени бяха и данни за обема на продажбите, стойността на всеки продукт, относителния дял в продажбите за всеки продукт и др.

Отборът на Виктория „Different“ предложи като решение наред с посуда от картон и алуминий фирмата за започне да изработва изделия от вафлен материал.

Ваня и нейният отбор „Creative stars“ достигнаха до идея да заменят пластмасовите изделия с такива изработени от канела, които издържат в гореща вода и напитки.

Отбор „Вдъхновение“ на Мила предложи концепция за решаване на глобалния проблем за опазване на околната среда. Екипът й предложи като решение на мениджъра да наложи постепенно еко продукти – кокосови чинии, бамбукови чаши и прибори, царевични сламки и проведе мащабна разяснителна кампания за ползите от опазването на околната среда, като заедно с това бавно изтегля полистиреновите от употреба.

Решенията на всички отбори бяха оценени от жури, което поощри иновативното мислене на учениците и пожела много бъдещи успехи в подобни изяви. Всеки от участниците отнесе със себе си частица от новите приятелства и увереност в знанията си, както и успя да събере нови такива.

Прочетена 792 пъти

Галерия със снимки